Pasta z cukinii z gruszką

 

Duet cukinia i gruszka to niezwykle zbilansowane połączenie smakowe: delikatnej, lekko kwaśnej cukinii ze słodką, aromatyczną gruszką. Produkt lekkostrawny i niskokaloryczny. Cukinia jest bogata w witaminy i składniki mineralne, natomiast gruszka stanowi jeden z niewielu owoców zawierających jod — to ogromna dawka zdrowia! Pasta owocowo-warzywna skomponowana jest z najwyższej jakości składników, bez dodatku konserwantów.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: ciecierzyca gotowana 33%, woda, daktyle suszone bez pestek 28%, olej rzepakowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, miazga sezamowa tahini, sól.

Przechowywanie: pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 845 kJ / 202 kcal
  • Tłuszcz 8,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
  • Węglowodany 26 g, w tym cukry 18 g
  • Błonnik 5,1 g
  • Białko 3,7 g
  • Sól 0,25 g

   Zastosowanie: pasta w połączeniu z pieczywem i surowymi warzywami nadaje się na zdrowy wege lunch w pracy.