Pasta z ciecierzycy z siemieniem lnianym i czarnym sezamem

 

Głównym składnikiem pasty jest ciecierzyca, która jest doceniana przez ludzi od lat. Jest nie tylko skarbnicą białka ale zawiera również duże ilości błonnika pokarmowego. Ponadto jest uważana za afrodyzjak. Dodatek czarnego sezamu nadaje paście niepowtarzalny, intensywny smak. Oliwa z oliwek pozwoliła uzyskać kremową konsystencję pasty. Pasta warzywna z najwyższej jakości składników, bez dodatku konserwantów z idealną kompozycją przypraw.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących  i wzmacniaczy smaków
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: ciecierzyca gotowana 60%, woda, miazga sezamowa tahini, sok cytrynowy, oliwa z oliwek, siemię lniane 3%, przyprawy, sezam czarny 0,8%, sól

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania:  225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 873 kJ / 211 kcal
  • Tłuszcz 15 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
  • Węglowodany 6,3 g, w tym cukry 1,3 g
  • Błonnik 9,3 g
  • Białko 8,0 g
  • Sól 1,2 g

   Zastosowanie: Pasta z ciecierzycy z kuminem w połączeniu ze świeżą sałatą to doskonała zdrowa przekąska na koniec dnia.