Pasta, na którą czekało wielu smakoszy szpinaku. Połączenie liści szpinaku i grillowanego bakłażana pozwoliło uzyskać niezwykle smaczny efekt. Pasta warzywna to składniki najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów, z wyraźnym smakiem szpinaku, dodatkiem nasion słonecznika i doskonale wyczuwalną nutą grillowanego bakłażana.
- bez glutenu
- bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
- bez sztucznych barwników
- idealna dla wegan i wegetarian
Składniki: Szpinak 53%, bakłażan grillowany 28%, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, czosnek suszony, sól, koncentrat cytrynowy, pieprz czarny mielony, ocet winny.
Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Pojemność opakowania: 225 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 548 kJ / 133 kcal
- Tłuszcz 10 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
- Węglowodany 3,8 g, w tym cukry 3,8 g
- Błonnik 6,7 g
- Białko 3,5 g
- Sól 1,6 g
Zastosowanie: Pasta szpinakowa w połączeniu z makaronem to świetny sposób na zdrowy obiad w klimacie SlowFood.