To doskonałe połączenie słonecznika, pieprzu i czarnuszki. Słonecznik stanowi bogate źródło żelaza i magnezu, a dopełnia go wyrazisty smak czarnuszki oraz aromat świeżo zmielonego pieprzu. Pasta warzywna to składniki najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów.
- bez glutenu
- bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
- bez sztucznych barwników
- idealna dla wegan i wegetarian
Składniki: Słonecznik łuskany 36%, woda, olej rzepakowy, sok cytrynowy, sól, pieprz czarny 0,7%, nasiona czarnuszki 0,3%.
Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Pojemność opakowania: 225 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 1728 kJ / 419 kcal
- Tłuszcz 41 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,6 g
- Węglowodany 1,5 g, w tym cukry 1,3 g
- Błonnik 7,0 g
- Białko 7,6 g
- Sól 0,83 g
Zastosowanie: Pasta słonecznikowa z pieprzem i czarnuszką świetnie nadaje się do kanapek. To pyszna przekąska na zdrowy początek dnia.