Pasta ta to warzywa grillowane w roli głównej — wyjątkowa kompozycja bakłażana i papryki. To połączenie stanowi bombę witaminową, zawierającą ogromne ilości witaminy C oraz błonnika. Pasta warzywna to składniki najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów, z wyraźnym smakiem bakłażana, dodatkiem nasion słonecznika i doskonale wyczuwaną nutą grillowanej papryki.
- bez glutenu
- bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
- bez sztucznych barwników
- idealna dla wegan i wegetarian
Składniki: Bakłażan grillowany 68%, papryka czerwona grillowana 14%, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, czosnek suszony, sól, pieprz czarny mielony, ocet winny.
Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pojemność opakowania: 225 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 626 kJ / 152 kcal
- Tłuszcz 13 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
- Węglowodany 3,2 g, w tym cukry 3,1 g
- Błonnik 6,0 g
- Białko 2,5 g
- Sól 1,6 g
Zastosowanie: Pasta z bakłażana z grillowaną papryką to idealny dodatek do smarowania pieczywa lub tostów.