To wyjątkowa kompozycja soczystej śliwki i słodkiego daktyla, z doskonale wyczuwalną nutą obu tych składników. Pasta bez dodatku cukru, wykonana została z najwyższej jakości produktów, bez konserwantów.
- bez dodatku cukru
- bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
- bez sztucznych barwników
- idealna dla wegan i wegetarian
- bez glutenu
Składniki: Śliwki 50%, daktyle suszone bez pestek 30%, woda, błonnik kukurydziany rozpuszczalny, sok cytrynowy, substancja żelująca – pektyny.
Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pojemność opakowania: 225 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 591 kJ / 139 kcal
- Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 32 g, w tym cukry 28 g
- Błonnik 3,3 g
- Białko 1,2 g
- Sól 0,03 g
Zastosowanie: Śliwka z daktylami doskonale sprawdzi się jako dip, nadzienie do pączków lub masa do ciasta.