Mąka słonecznikowa powstaje ze zmielonych ziaren słonecznika, częściowo odtłuszczonych. Jest bogata w roślinne białko, a także w błonnik i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ma słodki smak, świetnie nadaje się do pieczenia pieczywa. Jest idealna jako dodatek do wszelkiego rodzaju placków, naleśników i wypieków.
- Bez glutenu
- Idealna dla wegan i wegetarian
Składniki: Słonecznik
Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 250 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 1448 kJ / 346 kcal
- Tłuszcz 9,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
- Węglowodany 8,0 g, w tym cukry 6,5 g
- Błonnik 18 g
- Białko 48 g
- Sól 0,01 g
Zastosowanie: Mąka słonecznikowa nadaje się do wypieku chlebów, w tym do polecanego przez nas wyśmienitego chleba biszkoptowego.