Mąka migdałowa zawiera wszystkie korzystne dla zdrowia właściwości migdałów — jest niezwykle bogatym źródłem witaminy E, która ma zbawienne działanie na skórę i zapobiega starzeniu się. Mąka ta zawiera dobrze przyswajalne białko roślinne. W kuchni często wykorzystywana jest do wypieku ciast, pieczywa, gofrów czy też pizzy.
- Bez glutenu
- Idealna dla wegan i wegetarian
Składniki: Blanszowany migdał
Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 250 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 2664 kJ / 644 kcal
- Tłuszcz 54 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g
- Węglowodany 10 g, w tym cukry 6,9 g
- Błonnik 11 g
- Białko 24 g
- Sól 0,03 g
Zastosowanie: Mąka migdałowa często jest stosowana do wypieków, zarówno na słodko, jak i słono.