Mąka konopna

Mąka konopna była stosowana przez naszych przodków od tysięcy lat. Znana jest z cennych właściwości odżywczych, w tym z wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych OMEGA-6 i OMEGA -3. Spełnia także ważną rolę, dostarczając do organizmu minerały i białka. Ma lekko zielonkawy kolor oraz przyjemny, orzechowy posmak i aromat, dzięki któremu wzbogaca smak wielu potraw. Jest zdrowszą alternatywą dla zwykłej mąki do wypieku ciast, chleba czy naleśników. Może być stosowana również jako dodatek do deserów, jogurtów, do doprawiania zup i sosów.

  • Idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Makuch konopny

Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto: 250 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1343 kJ / 323 kcal
  • Tłuszcz 10 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
  • Węglowodany 6,9 g, w tym cukry 3,1 g
  • Błonnik 35 g
  • Białko 33 g
  • Sól 0 g

   Zastosowanie: Mąka konopna idealnie sprawdzi się do racuchów, pierogów, kopytek lub makaronów. Nadaje potrawom  zielony kolor.

 

Scroll Up