Mąka konopna była stosowana przez naszych przodków od tysięcy lat. Znana jest z cennych właściwości odżywczych, w tym z wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych OMEGA-6 i OMEGA -3. Spełnia także ważną rolę, dostarczając do organizmu minerały i białka. Ma lekko zielonkawy kolor oraz przyjemny, orzechowy posmak i aromat, dzięki któremu wzbogaca smak wielu potraw. Jest zdrowszą alternatywą dla zwykłej mąki do wypieku ciast, chleba czy naleśników. Może być stosowana również jako dodatek do deserów, jogurtów, do doprawiania zup i sosów.
- Idealna dla wegan i wegetarian
Składniki: Makuch konopny
Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 250 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 1343 kJ / 323 kcal
- Tłuszcz 10 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
- Węglowodany 6,9 g, w tym cukry 3,1 g
- Błonnik 35 g
- Białko 33 g
- Sól 0 g
Zastosowanie: Mąka konopna idealnie sprawdzi się do racuchów, pierogów, kopytek lub makaronów. Nadaje potrawom zielony kolor.