Mąka kokosowa uzyskiwana jest z miąższu kokosa, ma delikatny kokosowy posmak i aromat. Warto ją stosować ze względu na bardzo dużą zawartość błonnika i białka, a niewielką ilość węglowodanów łatwo przyswajalnych. Dzięki takim właściwościom znajduje zastosowanie w dietach dla diabetyków i osób, które się odchudzają. Może być także spożywana na surowo (nie wymaga obróbki termicznej), dzięki temu jej wykorzystanie jest bardzo szerokie.
- Bez glutenu
- Idealna dla wegan i wegetarian
Składniki: Kokos
Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 250 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 1303 kJ / 314 kcal
- Tłuszcz 10 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9 g
- Węglowodany 18 g, w tym cukry 18 g
- Błonnik 40 g
- Białko 19 g
Zastosowanie: Mąka kokosowa idealnie sprawdzi się do ciast, deserów, naleśników, dań kuchni azjatyckiej, a także spożywana na surowo.