Mąka gryczana biała

Mąka ta pochodzi z przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym, jest naturalnym produktem, niezawierającym glutenu. Należy do jednych z najbardziej odżywczych mąk. Najczęściej stosowana jest do wyrobu ciasta naleśnikowego, makaronu, placków oraz wypieku blinów.

  • Bez glutenu
  • Idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Gryka

Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto: 250 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1439 kJ / 340 kcal
  • Tłuszcz 3,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
  • Węglowodany 63 g, w tym cukry 0,7 g
  • Błonnik 4,0 g
  • Białko 13 g
  • Sól 0,01 g

   Zastosowanie: Mąka gryczana biała świetnie nadaje się do wypieków chleba, wyrobu makaronów, naleśników, produkcji ciast, jako samodzielny składnik lub w połączeniu z mąką pszenną.

 

Scroll Up