Mąka grochowa stanowi bogate źródło białka i błonnika. Przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych i mocnych kości. Ma dobre właściwości klejące, spajające ciasto. Jest idealna do wypieku chleba, ciast i naleśników, a także do zagęszczania zup, głównie grochowej i fasolowej.
- Idealna dla wegan i wegetarian
Składniki: Groch
Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 250 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 1386 kJ / 328 kcal
- Tłuszcz 2,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
- Węglowodany 52 g, w tym cukry 5,2 g
- Błonnik 14 g
- Białko 18 g
- Sól 0 g
Zastosowanie: Mąka grochowa świetnie nadaje się do pieczenia chleba lub jako zagęstnik do zupy.