Kaszotto, czyli polskie risotto na zimno i ciepło. Pełne danie z kaszy jaglanej skomponowane ze szpinakiem, idealne dla wegan i wegetarian.
- bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
- bez sztucznych barwników
- idealny dla wegan i wegetarian
Składniki: Szpinak 51%, woda, kasza jaglana 10%, olej rzepakowy, sól, przyprawy.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pojemność opakowania: 327 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 318 kJ / 77 kcal
- Tłuszcz 5,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
- Węglowodany 1,2 g, w tym cukry 1,0 g
- Błonnik 8,7 g
- Białko 2,3 g
- Sól 1,6 g
Zastosowanie: Kaszotto ze szpinakiem jest idealne na lunch oraz do smarowania, np.: do tortilli.