To pasta warzywna z najwyższej jakości składników, bez zbędnych dodatków. Dzięki dużej zawartości fasoli i soczewicy jest doskonałym źródłem białka, fosforu, wapnia i potasu, a oliwa z oliwek pozwoliła uzyskać kremową konsystencję pasty. Powstała ona z połączenia wyłącznie najlepszych składników i aromatycznych przypraw.
- bez glutenu
- bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
- bez sztucznych barwników
- idealna dla wegan i wegetarian
Składniki: Fasola czerwona gotowana 42%, soczewica gotowana 33%, pomidory, woda, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, przyprawy, sól.
Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pojemność opakowania: 225 ml
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 493 kJ / 118 kcal
- Tłuszcz 5,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
- Węglowodany 9,1 g, w tym cukry 1,2 g
- Błonnik 6,3 g
- Białko 5,6 g
- Sól 0,83 g
Zastosowanie: Pasta z czerwonej fasoli i soczewicy to doskonałe uzupełnienie domowych precli, bajgli czy kanapek.