SKŁADNIKI:
– 1 słoik pasty z czerwonej fasoli i soczewicy
– 4 naleśniki
– 2 cebule
– 2 pomidory (można użyć też passaty albo pomidorów z puszki)
– 2 ząbki czosnku
– 5 łyżek oleju
– sól i pieprz do smaku
– natka pietruszki lub kolendra (jak wolisz)
PRZEPIS:
Pokrojoną cebulę i czosnek podsmaż na oleju na patelni na złoty kolor. Dodaj kolendrę oraz pokrojone pomidory. Smaż przez 2-5 minut aż wszystko zmięknie, dodaj sól i pieprz do smaku. Duś na średnim ogniu bez przykrywki około 5-8 minut. Otwórz słoik pasty, posmaruj nią naleśniki. Następnie duszone warzywa połóż na każdym z nich, zroluj lub złóż w ulubiony sposób, dodaj kolendry lub pietruszki na wierzch i gotowe. Doskonała przekąska na brunch.