Wyborne ciasto przekładane kremem śmietankowym i pastą z truskawką i figą

SKŁADNIKI:
– 1 słoik pasty z truskawką i figą Helcom Naturalnie
– 6 jajek
– 2 szklanki cukru
– 1 szklanka mąki pszennej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 4 szklanki mleka
– 2 sztuki budyniu śmietankowego
– 40 dag masła
– aromat śmietankowy
– świeże owoce (np. truskawka i czerwona porzeczka)
– cukier puder

PRZEPIS:
Białka jajek ubij na sztywną pianę, po czym dodaj szklankę cukru i żółtka. Ponownie ubij oraz wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystkie składniki i wlej do formy posmarowanej tłuszczem. Piecz w 170 stopniach przez 25 minut. Po ostudzeniu podziel ciasto na 2 części i nasącz aromatem śmietankowym rozcieńczonym z wodą. Budynie z cukrem gotuj według przepisu na opakowaniu. Po ostudzeniu połącz budyń z masłem i dokładnie utrzyj, na końcu dodaj pokrojone w kostkę świeże owoce i dokładnie wymieszaj do połączenia wszystkich składników. Jedną część biszkoptu posmaruj pastą z truskawką i figą od Helcom Naturalnie, a później nałóż krem. Przykryj kolejną porcją biszkoptu z pastą. Na koniec ozdób całość cukrem pudrem i świeżymi owocami.

Scroll Up