Penne skomponowane z pastą z ciecierzycy wzbogaconej w siemię lniane oraz czarny sezam, nadający wyjątkowego smaku

SKŁADNIKI:
– 1 słoik pasty z ciecierzycy z siemieniem lnianym i czarnym sezamem marki Helcom Naturalnie
– 20 dag makaronu penne
– 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
– 2 ząbki czosnku
– 1 cebula
– 1 łyżeczka suszonego oregano
– 2 łyżki octu balsamicznego
– kilka listków świeżej bazylii
– olej
– pieprz
– 1 słoik pasty z ciecierzycy z siemieniem lnianym i czarnym sezamem

PRZEPIS:
Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną w cienkie piórka cebulę i czosnek. Smaż przez 4 minuty. Następnie wlej na patelnie pomidory z puszki i gotuj je przez kolejne 5 minut, żeby sos zgęstniał. Dodaj pastę z ciecierzycy z siemieniem lnianym i czarnym sezamem od Helcom Naturalnie i dopraw wszystko pieprzem, solą i oregano. Wymieszaj wszystkie składniki i połącz z ugotowanym makaronem penne. Uzupełnij potrawę octem balsamicznym oraz listkami świeżej bazylii.