Mięsny farsz wraz z kremową pastą z czerwonej fasoli i soczewicy podawany z bajglami

SKŁADNIKI:

– 1 słoik pasty z czerwonej fasoli i soczewicy marki Helcom Naturalnie
– 50 dag mięsa mielonego (wieprzowego lub wołowego)
– 6 sztuk bajgli
– 1 szklanka startego żółtego sera
– 4 łyżki przecieru pomidorowego
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– olej do smażenia
– sól i pieprz
– sproszkowana ostra papryka

PRZEPIS:
Przygotowanie farszu zacznij od podsmażenia czosnku i cebuli na oleju. Po ok. 4 minutach smażenia wlej na patelnie pomidory z puszki i gotuj je przez kilka minut, do momentu aż sos zgęstnieje. Na drugiej patelni podsmaż mięso mielone. Następnie wymieszaj zawartość pierwszej patelni z mięsem a dodatkowo z przecierem pomidorowym oraz pieprzem, solą i ostrą papryką. Wszystko smaż jeszcze przez ok. 10 minut, aż farsz zgęstnieje. Bajgla rozłóż na stole i posmaruj go pastą z czerwonej fasoli i soczewicy marki Helcom Naturalnie, posyp startym serem i nałóż mięsny farsz. Złóż połówki i tak przygotowane włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Zapiecz bajgle przez 8 minut i podaj z ulubionym sosem.