Makaron w zestawieniu z pastą bakłażanową dopełnioną suszonymi pomidorami oraz z wyrazistym serem feta

SKŁADNIKI:

– 1 słoik pasty z bakłażana z suszonymi pomidorami marki Helcom Naturalnie
– 1 puszka krojonych pomidorów w zalewie
– 10 dag sera feta
– zioła prowansalskie
– pieprz
– suszona bazylia

PRZEPIS:
Pokrojoną cebulę podsmaż na małym ogniu przez kilka minut, a następnie dodaj do niej pomidory z puszki, które duś, aż sos pomidorowy częściowo odparuje i zgęstnieje. Gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji dodaj do niego cały słoik pasty z bakłażana z suszonymi pomidorami od Helcom Naturalnie. Całość dopraw bazylią oraz ziołami prowansalskimi . W międzyczasie ugotuj makaron, który po odcedzeniu wsyp do pozostałych składników na patelni. Całe danie posyp serem feta. Smacznego!