Pasta z czerwonej fasoli i soczewicy

 

To pasta warzywna z najwyższej jakości składników, bez zbędnych dodatków. Dzięki dużej zawartości fasoli i soczewicy jest doskonałym źródłem białka, fosforu, wapnia i potasu, a oliwa z oliwek pozwoliła uzyskać kremową konsystencję pasty. Powstała ona z połączenia wyłącznie najlepszych składników i aromatycznych przypraw.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Fasola czerwona gotowana 42%, soczewica gotowana 33%, pomidory, woda, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, przyprawy, sól.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania:  225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 493 kJ / 118 kcal
  • Tłuszcz 5,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
  • Węglowodany 9,1 g, w tym cukry 1,2 g
  • Błonnik 6,3 g
  • Białko 5,6 g
  • Sól 0,83 g

   Zastosowanie: Pasta z czerwonej fasoli i soczewicy to doskonałe uzupełnienie domowych precli, bajgli czy kanapek.

 

Scroll Up