Pasta z ciecierzycy z siemieniem lnianym i czarnym sezamem

Głównym składnikiem pasty jest ciecierzyca, która jest doceniana przez ludzi od wieków. To nie tylko skarbnica wartościowego białka, ale zawiera również duże ilości błonnika pokarmowego. Ponadto jest uważana za afrodyzjak. Dodatek czarnego sezamu nadaje paście niepowtarzalny, intensywny smak. Oliwa z oliwek pozwoliła uzyskać kremową konsystencję pasty, która wykonana została z najwyższej jakości składników, bez dodatku konserwantów oraz z idealną kompozycją przypraw.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Ciecierzyca gotowana 60%, woda, miazga sezamowa tahini, sok cytrynowy, oliwa z oliwek, siemię lniane 3%, przyprawy, sezam czarny 0,8%, sól.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania:  225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 873 kJ / 211 kcal
  • Tłuszcz 15 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
  • Węglowodany 6,3 g, w tym cukry 1,3 g
  • Błonnik 9,3 g
  • Białko 8,0 g
  • Sól 1,2 g

   Zastosowanie: Pasta doskonale nadaje się jako dodatek do przekąsek, takich jak pity, bagietki i pieczywo razowe.

 

Scroll Up