Pasta z ciecierzycy z kuminem

Głównym składnikiem pasty jest ciecierzyca, doceniana przez ludzi od wieków. Stanowi nie tylko skarbnicę białka, ale zawiera również duże ilości błonnika pokarmowego. Ponadto uważana jest za afrodyzjak. Dodatek kuminu nadaje paście niepowtarzalny, orientalny smak, a oliwa z oliwek pozwala uzyskać kremową konsystencję. Jest to pasta warzywna przygotowana z najwyższej jakości składników i przypraw bez dodatku konserwantów.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Ciecierzyca gotowana 77%, woda, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, sól, kumin 0,2%, czosnek suszony, pieprz czarny.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania:  225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 636 kJ / 153 kcal
  • Tłuszcz 8,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
  • Węglowodany 9,4 g, w tym cukry 0,7 g
  • Błonnik 7,3 g
  • Białko 5,2 g
  • Sól 1,1 g

Zastosowanie: Pasta z ciecierzycy z kuminem w połączeniu ze świeżą sałatą to doskonała zdrowa przekąska na koniec dnia.

 

Scroll Up