Pasta ze słonecznika z pomidorami i curry

Ta pasta to doskonałe połączenie słonecznika z pomidorami oraz z nutą wyrazistej przyprawy. Bogactwo likopenu, witamin, składników mineralnych, błonnika zostało połączone z egzotycznym smakiem curry. Pasta warzywna to składniki najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów, z idealnie zharmonizowanymi przyprawami.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Słonecznik łuskany 31%, pomidory 20%, olej rzepakowy, woda, koncentrat pomidorowy 8%, sok cytrynowy, koncentrat winogronowy, sól, mieszanka przypraw curry 0,3%, pieprz czarny.​

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1601 kJ / 388 kcal
  • Tłuszcz 36 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g
  • Węglowodany 5,5 g, w tym cukry 5,4 g
  • Błonnik 7,1 g
  • Białko 7,0 g
  • Sól 1,5 g

   Zastosowanie: Pasta może idealnie zastąpić sos do nachosów.

 

Scroll Up