Pasta ze słonecznika z pieprzem i czarnuszką

To doskonałe połączenie słonecznika, pieprzu i czarnuszki. Słonecznik stanowi bogate źródło żelaza i magnezu, a dopełnia go wyrazisty smak czarnuszki oraz aromat świeżo zmielonego pieprzu. Pasta warzywna to składniki najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Słonecznik łuskany 36%, woda, olej rzepakowy, sok cytrynowy, sól, pieprz czarny 0,7%, nasiona czarnuszki 0,3%.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania:  225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1728 kJ / 419 kcal
  • Tłuszcz 41 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,6 g
  • Węglowodany 1,5 g, w tym cukry 1,3 g
  • Błonnik 7,0 g
  • Białko 7,6 g
  • Sól 0,83 g

Zastosowanie: Pasta słonecznikowa z pieprzem i czarnuszką świetnie nadaje się do kanapek. To pyszna przekąska na zdrowy początek dnia.

 

Scroll Up