Pasta bakłażanowa z grillowaną papryką

Pasta ta to warzywa grillowane w roli głównej — wyjątkowa kompozycja bakłażana i papryki. To połączenie stanowi bombę witaminową, zawierającą ogromne ilości witaminy C oraz błonnika. Pasta warzywna to składniki najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów, z wyraźnym smakiem bakłażana, dodatkiem nasion słonecznika i doskonale wyczuwaną nutą grillowanej papryki.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Bakłażan grillowany 68%, papryka czerwona grillowana 14%, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, czosnek suszony, sól, pieprz czarny mielony, ocet winny.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania:  225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 626 kJ / 152 kcal
  • Tłuszcz 13 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
  • Węglowodany 3,2 g, w tym cukry 3,1 g
  • Błonnik 6,0 g
  • Białko 2,5 g
  • Sól 1,6 g

   Zastosowanie: Pasta z bakłażana z grillowaną papryką to idealny dodatek do smarowania pieczywa lub tostów.

 

Scroll Up