Mąka słonecznikowa

Mąka słonecznikowa powstaje ze zmielonych ziaren słonecznika, częściowo odtłuszczonych. Jest bogata w roślinne białko, a także w błonnik i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ma słodki smak, świetnie nadaje się do pieczenia pieczywa. Jest idealna jako dodatek do wszelkiego rodzaju placków, naleśników i wypieków.

  • Bez glutenu
  • Idealna dla wegan i wegetarian

 


Składniki: Słonecznik

Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto: 250 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1448 kJ / 346 kcal
  • Tłuszcz 9,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
  • Węglowodany 8,0 g, w tym cukry 6,5 g
  • Błonnik 18 g
  • Białko 48 g
  • Sól 0,01 g

   Zastosowanie: Mąka słonecznikowa nadaje  się do wypieku chlebów, w tym do polecanego przez nas wyśmienitego chleba biszkoptowego.

 

Scroll Up