Mąka migdałowa

Mąka migdałowa zawiera wszystkie korzystne dla zdrowia właściwości migdałów — jest niezwykle bogatym źródłem witaminy E, która ma zbawienne działanie na skórę i zapobiega starzeniu się. Mąka ta zawiera dobrze przyswajalne białko roślinne. W kuchni często wykorzystywana jest do wypieku ciast, pieczywa, gofrów czy też pizzy.

  • Bez glutenu
  • Idealna dla wegan i wegetarian

 


Składniki: Blanszowany migdał

Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto: 250 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 2664 kJ / 644 kcal
  • Tłuszcz 54 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g
  • Węglowodany 10 g, w tym cukry 6,9 g
  • Błonnik 11 g
  • Białko 24 g
  • Sól 0,03 g

   Zastosowanie: Mąka migdałowa często jest stosowana do wypieków, zarówno na słodko, jak i słono.