Mąka grochowa

Mąka grochowa stanowi bogate źródło białka i błonnika. Przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych i mocnych kości. Ma dobre właściwości klejące, spajające ciasto. Jest idealna do wypieku chleba, ciast i naleśników, a także do zagęszczania zup, głównie grochowej i fasolowej.

  • Idealna dla wegan i wegetarian

 


Składniki: Groch

Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto: 250 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1386 kJ / 328 kcal
  • Tłuszcz 2,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
  • Węglowodany 52 g, w tym cukry 5,2 g
  • Błonnik 14 g
  • Białko 18 g
  • Sól 0 g

   Zastosowanie: Mąka grochowa świetnie nadaje się do pieczenia chleba lub jako zagęstnik do zupy.

 

Scroll Up