Mąka dyniowa

Mąka dyniowa stanowi wartościowy element diety. Cechuje się wysoką zawartością białka przy niskiej zawartości węglowodanów, dzięki czemu jest zalecana dla osób na diecie wysokobiałkowej, aktywnych i uprawiających sport. Produkt nie zawiera glutenu, polecany jest więc także dla osób na diecie bezglutenowej. Od lat znane jest pozytywne działanie pestek dyni w walce z pasożytami. Może być spożywana na surowo (nie wymaga obróbki termicznej), dzięki temu jej zastosowanie jest bardzo szerokie. Jest idealna do wypieku ciasteczek, ciast, naleśników, omletów, a także pieczywa.

  • Bez glutenu
  • Idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Pestki dyni

Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto: 250 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1557 kJ / 370 kcal
  • Tłuszcz 7,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
  • Węglowodany 14 g, w tym cukry 3,4 g
  • Błonnik 10 g
  • Białko 67 g
  • Sól 0 g

   Zastosowanie: Mąka dyniowa idealnie sprawdzi się jako zdrowy zagęstnik kremowych zup lub do wypieku pysznych ciasteczek.

 

Scroll Up