Hummus z daktylami

Hummus, czyli pasta z ciecierzycy, to arabski przysmak, który możesz wykorzystać w Twojej kuchni. Najwyższej jakości ciecierzyca połączona została z wyrazistym tahini, idealną kompozycją przypraw oraz najlepszą oliwą z oliwek. Dodatek słodkich daktyli oraz kakao sprawiają, że klasyczny hummus staje się zdrową, a jednocześnie słodką przekąską zarówno dla dużych jak i dla małych. Produkt powstał z najwyższej jakości składników oraz przypraw, bez zbędnych dodatków.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealny dla wegan i wegetarian

Składniki: Ciecierzyca gotowana 33%, woda, daktyle suszone bez pestek 28%, olej rzepakowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, miazga sezamowa tahini, sól.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 845 kJ / 202 kcal
  • Tłuszcz 8,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
  • Węglowodany 26 , w tym cukry 18 g
  • Błonnik 5,1 g
  • Białko 3,7 g
  • Sól 0,25 g

   Zastosowanie: Hummus z daktylami świetnie nadaje się zarówno do słonych, jak i słodkich potraw. Dzięki niemu każde danie stanie się wyjątkowe.

 

Scroll Up