Hummus z awokado

Hummus, czyli pasta z ciecierzycy, to arabski przysmak, który możesz wykorzystać w Twojej kuchni. Najwyższej jakości ciecierzyca połączona została z wyrazistym tahini, idealną kompozycją przypraw oraz najlepszą oliwą z oliwek. Połączenie bogatej w białko ciecierzycy i bogatego w zdrowe tłuszcze awokado to witaminowa bomba zdrowotna dla naszego organizmu. Dodatek pasty sezamowej tahini oraz najlepszych przypraw, a także oliwy z oliwek dodają walorów smakowych i estetycznych – pasta jest idealnie gładka. Produkt powstał bez zbędnych dodatków.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealny dla wegan i wegetarian

Składniki: awokado 37%, ciecierzyca gotowana 35%, (ciecierzyca, sól), miazga sezamowa tahini, woda, olej rzepakowy, koncentrat cytrynowy, przyprawy, sól. Produkt może zawierać mleko i seler.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 870 kJ / 209 kcal
  • Tłuszcz 14 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
  • Węglowodany 12 g, w tym cukry 1,3 g
  • Błonnik 3,6 g
  • Białko 7,0 g
  • Sól 1,1 g

   Zastosowanie: Hummus z awokado doskonale sprawdzi się jako dodatek do pokrojonych w plastry warzyw czy jako dip do przekąsek.