Pasta z cukinii z wędzoną śliwką

 

Propozycja dla entuzjastów niekonwencjonalnych kompozycji smakowych, ceniących zarówno owoce jak i warzywa. Duety warzywno-owocowe to idealne rozwiązanie dla niezdecydowanych. Połączenie słodyczy owoców wraz ze smakiem warzyw doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek, tostów oraz naleśników.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Cukinia grillowana 68%, wędzona śliwka 12%, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, sól, czosnek suszony, pieprz czarny, koncentrat cytrynowy, sól morska, ocet winny, regulator kwasowości kwas cytrynowy.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 614 kJ / 148 kcal
  • Tłuszcz 11 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
  • Węglowodany 7,7 g, w tym cukry 1,1 g
  • Błonnik 2,7 g
  • Białko 3,2 g
  • Sól 2,0 g

Zastosowanie: pasta idealna do tostów i naleśników.

 

Scroll Up