Pasta buraczkowa z wiesiołkiem

Nieprzeciętna kompozycja buraka oraz ciecierzycy  zaspokoi podniebienie wszystkich  osób szukających nowych połączeń smakowych. To pasta warzywna z najwyższej jakości składników, bez konserwantów i innych dodatków. Pastę uzupełniają nasiona  wiesiołka dodające szczególny smak całości.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Burak ćwikłowy 36%, ciecierzyca gotowana 29% (ciecierzyca, sól), woda, miazga sezamowa tahini, zagęszczony sok z buraka ćwikłowego 4,8%, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, nasiona wiesiołka 1,4%, sól, czosnek suszony, koncentrat cytrynowy, pieprz czarny mielony.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 609 kJ / 146 kcal
  • Tłuszcz 7,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
  • Węglowodany 11 g, w tym cukry 7,6 g
  • Błonnik 4,9 g
  • Białko 5,3 g
  • Sól 1,5 g

Zastosowanie: Pasta doskonale sprawdzi się jako baza do domowej tortilli, a także do pieczywa i jako dip.