Pancakes z dodatkiem słodkiej pasty kakao, daktyli oraz wiórków kokosowych

SKŁADNIKI:
– 1 słoik pasty daktyl i kakao Helcom Naturalnie
– 1 szklanka ulubionego mleka
– 2 jajka
– 2 szklanki mąki pszennej
– 100 g roztopionego masła
– 1 łyżka miodu
– 3 łyzki proszku do pieczenia
– szczypta soli
– opcjonalne dodatki: daktyle, wiórki kokosowe, owoce

PRZEPIS:
Wszystkie sypkie produkty czyli mąkę, proszek do pieczenia oraz sól wsypać do jednej miski i wymieszać. W drugiej misce połączyć jajka, roztopione masło, mleko i miód. Zawartość pierwszej miski przesypać do miski drugiej. Następnie wymieszać wszystkie składniki razem, aż do jednolitej masy. Smaż na patelni bez dodatku żadnego tłuszczu, do złotego koloru na dwóch stronach. Jeszcze tylko posmaruj gotowe pancakes pastą z kakao z daktylem, dodaj pokrojone daktyle, wiórki kokosowe oraz ulubione świeże owoce.