Kaszotto ze szpinakiem

Kaszotto, czyli polskie risotto na zimno i ciepło. Pełne danie z kaszy jaglanej skomponowane ze szpinakiem, idealne dla wegan i wegetarian.

  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealny dla wegan i wegetarian

Składniki: Szpinak 51%, woda, kasza jaglana 10%, olej rzepakowy, sól, przyprawy.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 327 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 318 kJ / 77 kcal
  • Tłuszcz 5,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
  • Węglowodany 1,2 g, w tym cukry 1,0 g
  • Błonnik 8,7 g
  • Białko 2,3 g
  • Sól 1,6 g

Zastosowanie: Kaszotto z buraczkami jest idealne na lunch oraz do smarowania, np.: do tortilli.

 

 

Scroll Up