Kaszotto z warzywami

Kaszotto, czyli polskie risotto na zimno i ciepło. Pełne danie z kaszy gryczanej skomponowane z marchewką, grillowanym bakłażanem i prażoną cebulką, idealne dla wegan i wegetarian.

  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealny dla wegan i wegetarian

Składniki: Warzywa 38% (marchew, bakłażan grillowany, pasternak, cebula prażona), kasza gryczana palona gotowana 34% (kasza gryczana palona 11%, woda), woda, olej rzepakowy, sól, przyprawy, ocet winny.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 327 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 489 kJ / 117 kcal
  • Tłuszcz 7,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
  • Węglowodany 10 g, w tym cukry 2,8 g
  • Błonnik 2,3 g
  • Białko 2,0 g
  • Sól 1,4 g

Zastosowanie: Kaszotto z buraczkami jest idealne na lunch oraz do smarowania, np.: do tortilli.

 

 

Scroll Up