Kaszotto z buraczkami

Kaszotto, czyli polskie risotto na zimno i ciepło. Pełne danie z kaszy gryczanej skomponowane z polskimi buraczkami, idealne dla wegan i wegetarian.

  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealny dla wegan i wegetarian

Składniki: Burak ćwikłowy 50%, woda, kasza gryczana palona gotowana 13% (kasza gryczana palona 4,3%, woda), miazga sezamowa tahini, olej rzepakowy, sól, przyprawy, koncentrat cytrynowy, ocet spirytusowy

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 327 ml

 


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 536 kJ / 129 kcal
  • Tłuszcz 9,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
  • Węglowodany 6,4 g, w tym cukry 3,2 g
  • Błonnik 2,2 g
  • Białko 3,1 g
  • Sól 1,6 g

Zastosowanie: Kaszotto z buraczkami jest idealne na lunch oraz do smarowania, np.: do tortilli.