Pasta szpinakowa z grillowanym bakłażanem

 

Pasta, na którą czekało wielu smakoszy szpinaku. Połączenie liści szpinaku i grillowanego bakłażana pozwoliło uzyskać niezwykle smaczny efekt. Pasta warzywna to składniki najwyższej jakości, bez dodatku konserwantów, z wyraźnym smakiem szpinaku, dodatkiem nasion słonecznika i doskonale wyczuwalną nutą grillowanego bakłażana.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Szpinak 53%, bakłażan grillowany 28%, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, czosnek suszony, sól, koncentrat cytrynowy, pieprz czarny mielony, ocet winny.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania:  225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 548 kJ / 133 kcal
  • Tłuszcz 10 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
  • Węglowodany 3,8 g, w tym cukry 3,8 g
  • Błonnik 6,7 g
  • Białko 3,5 g
  • Sól 1,6 g

   Zastosowanie: Pasta szpinakowa w połączeniu z makaronem to świetny sposób na zdrowy obiad w klimacie SlowFood.

 

Scroll Up