Mąka kokosowa

 

Mąka kokosowa uzyskiwana jest z miąższu kokosa, ma delikatny kokosowy posmak i aromat. Warto ją stosować ze względu na bardzo dużą zawartość błonnika i białka, a niewielką ilość węglowodanów łatwo przyswajalnych. Dzięki takim właściwościom znajduje zastosowanie w dietach dla diabetyków i osób, które się odchudzają. Może być także spożywana na surowo (nie wymaga obróbki termicznej), dzięki temu jej wykorzystanie jest bardzo szerokie.

  • Bez glutenu
  • Idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Kokos

Przechowywanie: Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Masa netto: 250 g


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 1303 kJ / 314 kcal
  • Tłuszcz 10 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9 g
  • Węglowodany 18 g, w tym cukry 18 g
  • Błonnik 40 g
  • Białko 19 g

   Zastosowanie: Mąka kokosowa idealnie sprawdzi się do ciast, deserów, naleśników, dań kuchni azjatyckiej, a także spożywana na surowo.

 

Scroll Up