PASTA Z MANGO I SŁONECZNIKA Z CHILI

 

Propozycja dla entuzjastów niekonwencjonalnych kompozycji smakowych, ceniących zarówno owoce jak i warzywa. Duety warzywno-owocowe to idealne rozwiązanie dla niezdecydowanych. Połączenie słodyczy owoców wraz ze smakiem warzyw doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek, tostów oraz naleśników.

  • bez glutenu
  • bez substancji konserwujących i wzmacniaczy smaku
  • bez sztucznych barwników
  • idealna dla wegan i wegetarian

Składniki: Mango 54%, słonecznik łuskany 21%, woda, olej rzepakowy, koncentrat winogronowy, sól, chili suszone 0,4%.

Przechowywanie: Pastę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.


Pojemność opakowania: 225 ml


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 863 kJ / 208 kcal
  • Tłuszcz 17 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g
  • Węglowodany 8,3 g, w tym cukry 6,9 g
  • Błonnik 3,4 g
  • Białko 4,5 g
  • Sól 0,92 g

Zastosowanie: Pasta idealna do tostów i naleśników.